SVERIGE

Sverige är fortfarande en av Europas bäst bevarade hemligheter. Det erbjuder kontrasterna mellan en vidsträckt, härlig natur och livliga, utvecklade städer. Det bästa är att båda är inom räckhåll oavsett var du befinner dig.

Städerna är moderna med puls och erbjuder en mängd ovanliga sevärdheter och aktiviteter som passar alla intressen. Landsbygden är vidsträckt och erbjuder stor mångfald med öppna ängar, djupa skogar, glittrande sjöar och skärgårdar med oändliga öar. Det saknas inte heller kultur och tradition, med charmiga, äkta byar, imponerande slott och fantastiska festivaler för att fira alla årstider.

Det finns en enorm kärlek till naturen bland svenskar - och alla från stadsbor till landsbor visar sin passion för naturen.

Ljus är ett fenomen som berör varje svenskt hjärta. Under sommarmånaderna är dagsljus oändligt och livet flyttar utomhus. Vintern är mörk och mystisk, men ändå mysig tid på året. Livet flyttar inomhus och familjer samlas runt kaminen. Med så olika årstider skulle du knappast känna igen att du var i samma land!

STOCKHOLM

Stockholm är en stad med storstads vibbar men sitt unika läge på 14 öar ger den en tidlig känsla av öppenhet som så sällan finns i en stad.

Stockholm kallas ofta "Nordens Venedig", och är utan tvekan en unik och vacker stad året runt, inte bara på grund av sitt läge på 14 öar med vattnet runt varje hörn utan också på grund av sin kombination av natur, färgstarka arkitektur och antik historia. Och du behöver aldrig gå långt för att uppskatta imponerande vyer som sträcker sig över Östersjön när den slingrar sig förbi stadens byggnader. Ta även en promenad genom 1200-tals Gamla Stan, där du inte kan låta bli att känna medeltids stämningen när du går genom kullerstensgator förbi smala, färgglada hus från förr.

Ta en promenad och njut av utsikter över den färgglada arkitekturen längs sin långa strandlinje, eller ta en båt ut till en av de 30 000 fantastiska öarna av Stockholms oändliga skärgård.

STOCKHOLMS SKÄRGÅRD

Stockholms skärgård är en ändlös skärgård med 30 000 härliga öar, holmar och skär som ligger precis utanför Stockholms tröskel. Den sträcker sig cirka 80 km öster om Stockholm djupt in i Östersjön och bildades under den senaste istiden - idag anses det vara ett av världens naturliga underverk.

Upplev äkta skärgårdslivet när du promenerar genom de små, charmiga byarna som myllrar av liv under sommarmånaderna. Alternativt väljer du en ö där bara några dolda stugor befinner sig, och njut av den enkelhet och lugn som så många semesterfirare söker på sin skärgårdsresa.

Vild natur, skogar och ängar, släta stenar och sandstränder är alla en del av din skärgårdsupplevelse. Allt ihopkopplat tack vare skärgårdsbåtsystemet som åker kors och tvärs över Östersjön från hamn till hamn.

Oavsett vilken ö du väljer kommer du att njuta av att andas i den friska, rena skärgårdsluften.

SÖRMLAND

Sörmland ligger bara ett stenkast från Stockholm och erbjuder en mängd möjligheter för naturälskaren. Det beskrivs ofta som Sveriges sydligaste vildmark och är känt för sina djupa skogar, otaliga sjöar, lugna stränder och oändligt dagsljus. Här är luften ren, vattnet kristallklart och djurlivet rikt.

Sörmland är kort sagt den perfekta miljön för en resa till naturen.

Sörmlands kust har en imponerande 3 000 öar och skär och det är ett paradis för alla vattenälskare oavsett badare, kajakpaddlare eller seglare. Naturreservat är utspridda över hela regionen för att säkerställa att den känsliga och orörda naturen förblir precis som den har varit i århundraden. Båtturer gör att alla kan njuta av Östersjöns många öar, fågelliv och unika miljö.

Inte att missa är de många eleganta herrgårdar och slott omgiven av ängar och skogar. De är dagens påminnelse om historia, konst och arkitektur från tidigare tider.

Sörmlands många små städer är också en levande påminnelse om förflutna tider. Många är idylliska småstäder med anor från 1600-talet, med färgglada trähus och smala slingrande gator. Nästan utan undantag ligger dessa små städer vid vattnet med lugnande och imponerande utsikt. Sådana byar som Trosa och Mariefred är en fröjd att vandra igenom efter en dags aktivitet.