Att Resa Med Oss


När du reser med Nordic Trails tar vi hand om alla detaljer och logistik för att säkerställa att du njuter av en så bekväm och bekymmersfri resa som möjligt. Att resa handlar om att uppleva och njuta av nya destinationer snarare än att lägga tid och energi på planering. Spara din energi för cyklingen och vandringen!


Resor på egen hand

Vi tror att det är roligare att delta på din egen självguidade resa än att gå med i en resegrupp där flexibilitet är svårt. Nordic Trails tillhandahåller informationen, och då kan du på egen hand uppleva äventyret själv. 

Självguidad ger dig möjlighet att gå i din egen takt, utan behovet av att varken vänta på andra eller desperat försöka hålla ikapp med gruppledare. Det är ju din semester.

Klicka här för mer info om att köpa våra vägbeskrivningar, kartor & GPX filer. Obs. Vägbeskrivningar är på engelska  


Aktiviteter

Nordic Trails aktiva resor täcker ett brett utbud av aktiviteter, såsom cykling, vandring och paddling. Vissa aktiva resor kombinerar dessa aktiviteter och andra resor fokuserar på en enda aktivitet, men alla resor säkerställer en kombination av naturliga och kulturella upplevelser.

Sverige är ett land känt för sina vidsträckta, ostörda natur och erbjuder perfekt miljön för aktiva resor. Cykla längs slingrande småvägar, vandra på smala stiger genom skogen eller kanotpaddla på glittrande sjöar, oavsett passerar du intressanta herrgårdar och slott och mysiga byar längs vägen.

Vi ger er chansen att fly vardagen och undersöka naturen när den är som bäst - orörd och äkta.


Boende

Ett stort utbud av boende används för att sätta ihop våra resor. Vi erbjuder en "standard" nivå med boende ofta i charmiga rum & frukost. Du kan också välja att uppgradera ditt boende om du vill unna dig lite extra på din semester. Alla uppgraderingar listas med extrakostnaden. Många av dessa alternativ är kvalitetsgästhus med mycket lokal charm eller lyxiga 4-stjärniga hotell, ofta med spa.

Allt boende väljs för sin charm och läge. Boende i städer ligger centralt. På landsbygden får du lugn och ro i en vacker miljö.

Vissa resvägar inkluderar också en natts camping, ofta backcountry där du befinner dig mitt i naturen utan faciliteter. Camping är det enda riktiga sättet att uppleva naturen och vem vet, kanske till och med se en älg! All campingutrustning levereras och tält sätts upp för din ankomst.


Svårighetsgrad

Området kring Stockholm beskrivs bäst som kuperad. Vid första ögonkastet kan terrängen se vilseledande platt ut men i verkligheten vara beredd på upp- och nedgångar större delen av dagen. Det finns dock inga långa, branta stigningar utan istället många korta under hela dagen. Och kom ihåg att det finns lika många nedförsbackar som uppförsbackar! Ett kuperat landskap är mer intressant och varierat och du belönas för dina ansträngningar med vacker utsikt över de böljande omgivningarna.

Cykelavstånd är i genomsnitt 45 km per dag. Rutter inkluderar en blandning av småvägar och grusvägar. Kanotpaddling är i genomsnitt 16 km per dag. Rutter är på sjöar och det finns få strömmar. Vandringsavstånd är i genomsnitt 15-20 km per dag men ofta är du fri att bestämma hur mycket eller lite du vill vandra. Rutter går genom skogar och åkrar eller längs sjön.

Bagagetransport

Även om du gör resan på egen hand behöver du inte oroa dig för ditt bagage. Nordic Trails överför ditt bagage varje dag mellan boende så att du inte behöver tynga dig ner med tunga väskor. 

Förutom bagagetransport, säkerställer Nordic Trails också överföringar av alla cyklar, kajaker eller kanoter vid behov.

Sverige är fortfarande en av Europas bäst bevarade hemligheter. Det erbjuder kontrasterna mellan en vidsträckt, härlig natur och livliga, utvecklade städer. Det bästa är att båda är inom räckhåll oavsett var du befinner dig.

Städerna är moderna med puls och erbjuder en mängd ovanliga sevärdheter och aktiviteter som passar alla intressen. Landsbygden är vidsträckt och erbjuder stor mångfald med öppna ängar, djupa skogar, glittrande sjöar och skärgårdar med oändliga öar. Det saknas inte heller kultur och tradition, med charmiga, äkta byar, imponerande slott och fantastiska festivaler för att fira alla årstider.

Mer information om Sverige, Stockholm, Stockholms skärgård, Sörmland och vädret i Sverige


Måltider

Nordic Trails inkluderar också måltider som beskrivs i varje resa. Detta kan vara picknickluncher så att du kan njuta av en vacker plats vid sjön eller mitt i de djupa skogarna på din egen takt. Alternativt erbjuder vi hemlagade middagar på campingkvällarna eller när restauranger finns inte i trakten. Frukost ingår alltid.

Vi vet att du har njutit av den friska luften hela dagen så vi säkerställer både kvalitet och kvantitet. Vi tillhandahåller också gärna alkohol* för att komplettera din kvällsmåltid.

* extra kostnad

Vad ingår i paketet?

Boende enligt resans beskrivning
Måltider enligt resans beskrivning
Uthyrning av utrustning; cyklar, kanoter etc.
Campingutrustning: tält, liggunderlag, sovsäckar, innerlakan, kudde, matlagningsutrustning, tallrikar etc.
Båtar och tåg enligt resans beskrivning
Detaljerad personlig briefing
Bagagetransport under hela resan
Transport av cyklar, kanoter etc
24-timmars jour
Nordic Trails resepaket inklusive kartor, vägbeskrivningar (på engelska)

Klicka här för mer info om att köpa endast våra vägbeskrivningar, kartor & GPX filer. Obs. Vägbeskrivningar är på engelska