Hållbar Turism

Miljö

Alla våra resor handlar om att njuta och uppleva den naturliga och kulturella skönheten i regionen på ett respektfullt och omtänksamt sätt. Våra resor körs endast med små grupper, oftast från två personer till åtta personer, för att säkerställa att miljöpåverkan alltid är minst, och den mest personliga och rika upplevelsen kan alla få.

Vi är medlem i Svenska Ekoturismföreningen som arbetar för en förbättrad turism som skyddar och tar ansvar för vår känsliga naturliga och kulturella miljö. Vår företagsidentitet speglar denna vision.

Eftersom våra resor är självguidade gör vi extra ansträngningar för att ge resenärer så mycket information om det lokala området som möjligt, inklusive information om fågel-, djur- och växtliv samt historisk och kulturell information. Detta säkerställer att vi, även utan guide, kan informera resenärer om regionen. Med ytterligare kunskap kan resenärer gå ett steg längre för att skydda miljön.

Vi tar ansvar för att skräp hanteras därefter, både ut i naturen och på kontoret, med ett utvecklat sorteringssystem. All vår marknadsföring görs online och på så sätt väljer vi inte att producera egna broschyrer att därför sparar papper. Resenärer uppmuntras att återvinna så många broschyrer som möjligt som de får i början av resan.

Lokalsamhälle

Vi stöder helhjärtat den lokala ekonomin - våra gäster vill uppleva den verkliga regionen där de reser och vårt mål är att låta den ses och njutas utan att förstöras.

Möten med lokalbefolkningen är en grundläggande aspekt av våra resor och vi gör därför allt för att använda leverantörer från området. Med detta syfte i åtanke ser vi till att alla måltider tillhandahålls från lokala leverantörer med ett åtagande att använda lokala råvaror. Där måltider inte tillhandahålls uppmuntrar vi resenärer att besöka lokalt ägda restauranger eller lokala arrangemang.

Vi föredrar att använda boende som är mindre och mer personligt vilket ger en inblick i lokalsamhället. Där det är möjligt använder vi lokala leverantörer (t ex båt- och kanotleverantörer). Vårt mål är alltid att främja och stödja lokalsamhället.

Våra resor är utformade så att resenärer passerar kulturella och historiska platser på vägen, och information ges om dessa platser. Resenärer uppmuntras att besöka eller ta guidade turer, och alla öppettider för webbplatser, butiker, anläggningar anges för att ge resenären möjlighet att maximera sitt besök.

Vi har också stöttat lokalsamhället genom att tillhandahålla översättningstjänster på lokala webbplatser för att uppmuntra turism från utlandet. Våra resor skulle helt enkelt inte vara desamma utan stöd från lokalsamhället.

Nordic Trails är medlem i Travelife och arbetar för närvarande mot Travelife-certifiering.

Responsible Travel recommenderar Nordic Trails

The Travelife Partner award is a recognition of our commitment towards social and environmental sustainability. We comply with more than 100 criteria related to sustainability management, office operations, working with suppliers and customer communication. We are working towards further improvements aiming to eventually reach the Travelife Certified stage.

Travelife is a three-stage certification program for tour operators and travel agents: (1) Travelife Engaged; (2) Travelife Partner and (3) Travelife Certified. We are at stage 2 – Travelife Partner. We are working to move forward to stage 3 - Travelife Certified.