Våra vandringsresor

Vandringssemestrar på egen hand i Stockholms skärgård och Sörmland

Alla våra vandringssemestrar följer antingen Sörmlandsleden eller etablerade vandringsleder inom till exempel naturreservat i skärgården. Vi har valt de bästa, bekvämt belägna sträckorna som är varierade, och passerar sjöar, skog, öppet landskap och kustregioner.

Sörmlandsleden är mer än 1000 km lång och är en av Sveriges längsta vandringsleder. Det slingrar sig kors och tvärs över Sörmland och tar er genom det absolut bästa av sin vackra natur; vildmark, glittrande sjöar, skogar, berghäll förbi milsvida utsikter samt historiska monument. Stigarna är väl underhållna och du leds av de lättföljt orange markörerna - en välbekant syn efter att ha vandrat ett antal sträckor.

Andra regioner vi utforskar till fots är Stockholms skärgård där vi följer en blandning av etablerade vandringsleder och lugna grusvägar - vissa öar har bara en handfull bilar, och de flesta har inga!

Vandringen anses inte vara utmanande även om det är ett kuperat landskap med många kortare backar och vissa sträckor kan vara geggiga vid mycket regn, men ligger inom de flesta människors förmåga. En del av marken under foten kan vara stenig och lätt klättring kan krävas.

6 nätter/7 dagars vandringsresa med:
vandring x 6 dagar, båtturer x 7 

STOCKHOLMS SKÄRGÅRD


5 nätter/6 dagars vandringsresa med:
vandring x 4 dagar, båtturer x 2

STOCKHOLM 
STOCKHOLMS SKÄRGÅRD
SÖRMLAND

6 nätter/7 dagars vandringsresa med:
vandring x 5 1/2 days, båtturer x 8

STOCKHOLMS SKÄRGÅRD


1 natt/2 dagars vandringsresa med:
vandring x 2 dagar

SÖRMLAND