Matresa genom Vildmarken


Vi lever i en tid där natur och frisk luft behövs mer än någonsin. Fler och fler människor njuter av fördelarna med att lära sig att slappna av i den mäktiga naturen som omger oss.
Naturen är en kraftkälla som vi alla kan dra nytta av.

Delta i vår "Matresa genom Vildmarken" upplevelse - en naturupplevelse för alla sinnen i Sörmlands vildaste vildmark. Paddla den tidigare vikingaleden, gå till en vacker utsiktspunkt, njut av ett "skogsbad" och avsluta upplevelsen med en utsökt måltid tillagad på öppen eld. 

Du kommer känna dig som en ny person. 


Resväg

Detta sinnesäventyr börjar vid Krampans naturreservat vid sjön Marviken i Åkers Bergslag.

Kanotpaddling
Efter att våra guider har presenterat sig är det dags att ge sig ut på vattnet med kanoterna. Paddla i lugn takt genom de långsmala sjöar som kallas Marvikarna och passerar ett makalöst landskap av skog och branta berg. Området har sin egen unika karaktär på grund av sin geologiska historia - berget delades i två och som ett resultat gränsar Marviken idag av 50 meter höga klippor. Dessa vatten har också besökts av vikingar som använde dessa sjöar som en farled mellan Östersjön och vikingastaden Birka i Mälaren.

Skogsbad
Dra kanoterna i land och sedan är det dags att fördjupa er i de djupa skogarna längs sjön och ta del i vårt "skogsbad". Ta av dig skorna och gå barfota i tystnad på de smala stigarna och lämna stadens liv och rörelse långt bakom dig. Känna dig som en del av den mäktiga naturen som omger dig. Vi når en vacker plats där vi tar en stund att beundra utsikten över ett hav av träd. Stäng ögonen och öppna era sinnen för de ljud och dofter som skogen har att erbjuda.

Middag
Dagens aktiviteter och frisk luft kommer säkert att ha väckt din aptit. Nu är det dags att sitta runt öppen eld och hjälpa till med att förbereda en utsökt middag. Lagad med de bästa lokala råvarorna över en öppen eld, kan du njuta av en rejäl middag och underbar utsikt över sjön, och en chans att chatta med dina kollegor eller vänner om dina upplevelser.

Måltider: brunch vid ankomsten, middag tillagad på öppen eld
Paddling: ca. 6 km


Bra att veta

Vi tillbringar hela dagen ute så planerar dina kläder väl. Ta extra lager för kyligare kvällar.
Meddela oss om du har allergier eller specifika livsmedelskrav.


Guiderna

Tre guider följer med din grupp, alla experter inom sina områden:

Johan Herlitz, ägare av Kanotkungen, kanotuthyrning i Åkers Styckebruk
Mikael Andersson, stresspedagog och naturguide
Åsa Hagberg, utomhuskock med lokala råvaror, matvandringsgrupper


Nivå

6 km lätt kanot (3 km + 3 km). 2 km promenad (upp till utsiktspunkt 1 km och retur 1 km).


Tid & Plats

09:30 - 18:00
Krampan naturereservat, Laxne, Sörmland


Datum

Turen är tillgänglig året runt och startdatumet är flexibelt


Pris

Vid förfrågan. Priset beror på gruppens storlek.  


Galleri