Vildmarkspaddling med stuga


Ett kanotäventyr genom Sveriges sydligaste vildmark.

Paddla i lugn tack genom det pittoreska Marvikensjösystemet och den långsmala Klämmingen. Denna rad smala sjöar användes en gång i tiden av vikingarna när de reste mellan sin huvudstad på Birka och Östersjön. Idag är det din tur att göra denna vackra resa.

Sjöarna slingrar sig genom trolska urskog fylld med gamla träd och frodiga gröna och vita mossor. Gå i land och vandra uppför klipporna längs med sjöarna och njut av vackra utsikter av sjö och skog så långt ögat kan se.

Uppskatta lugnet och den vackra miljön av den mäktiga skogen som omger dig.Resväg

Dag 1: Läggesta → Åkers Styckebruk → Marvikarna → Laxne

Transfer från Läggesta till Åkers Styckebruk
Kanotpaddling från Åkers Styckebruk till Laxne. Passerar Marvikens sjöar och Marviken naturreservat &
 utsiktspunkt

Du möts av kanoterna när du kommer fram till Åkers Styckebruk. Efter kanotintroduktionen paddlar du lugnt genom Marvikarnas fantastiska landskap. Paddlingssträcken bjuder på 4 smala sjöar mellan Åkers och Laxne som har sin egen unika karaktär på grund av sin geologiska historia - berget delas i två och som ett resultat gränsar Marviken idag med 50 meter höga klippor.

Ta en paus från paddlingen och vandra en kort stund på Sörmlandsleden upp på klipporna ovanför sjöarna. Här kan du njuta av din picknicklunch med utsikt över den vackra skogen och sjöarna som omger dig.

Efter lunchen återvänder du till dina kanoter och fortsätter paddla på Mellan Marviken hela vägen till slutet av Övre Marviken. Njut av stillheten när du paddlar mitt i sjön, och lyssnar på fåglarna och det mjuka vågsskvalpet omkring dig.

Vid Övre Marviken tar du kanoten till Klämmingen där du lämnar kanoten för nästa dags äventyr. Du sedan följer grusvägen ca. 1 km till din stuga i skogen!

Boende: Laxne, stuga
Måltider: Middag
Paddling: 10 km
Lifts: 4 (40 m, 50 m, 20 m & 300 m)Dag 2: Laxne → Klämmingen → Klämmingbergsbadet → Södertuna slott Gnesta

Kanotpaddling från Laxne förbi Klämmingen utsiktspunkt, Klämmingbergsbadet, Frösjön, Södertuna slott & Frustuna kyrka till Gnesta

Efter frukost säger du farväl av stugan och går den korta vägen till kanoterna vid Klämmingen. Idag fortsätter din resa med kanot nerför den långsmala sjön Klämmingen. Dra nytta av det rena, färska vattnet när du stannar vid en av de små badplatserna längs sjön.


I Klämmingsbergbadet kan du dra upp dina kanoter och gå den korta vägen på Sörmlandsleden upp till en annan vacker utsiktspunkt som höjer sig över Klämmingen. En fantastisk plats att njuta av din picknicklunch.

Efter lunch är det tillbaka till kanoterna och vidare mot nästa stopp, det imponerande Södertuna slott, belägen på sin egen ö i Frösjön. Stanna för en kaffe, tar en promenad genom den vackra slottsparken och njut av den fantastiska utsikten över Frösjön från Tempelberget.

Snart når du Gnesta där du kan njuta av en välförtjänt vila innan du resar vidare med pendeltåg, tåg eller buss.

Måltider: Frukost & lunch
Paddling: 16 km


Boende

Laxne
The Lodge
Denna mysiga timmerstugan är från slutet av 18 hundratals och ligger mitt i skogen endast en kort avstånd från Klämminge sjö. Rummet har en lyxig 180cm kontinentalsäng samt möjlighet att göra te och kaffe. Ett modernstandard duschrum finns tillgängligt. Observera att detta inte är en-suite men kommer att vara endast för er användning. Frukost, sängkläder, handdukar, morgonrock och tofflor ingår. Utomhusgrill är tillgänglig för er användning.
Lodgen ligger på 'Gården' på PilgrimsRest wellness Center. Bastu och massage kan bokas separat.


Nivå

Kanotleden följer lugna sjöar utan fors eller strömmar. Marvikarnas sjöar är mycket smala och skyddade, sjön Klämmingen är lite bredare och kan därmed lockas mer vind. Vinden, om den är emot dig, gör resan mer utmanande. Utan vind betraktas resan som en lätt nivå.

Vattentäta skor rekommenderas eftersom det blir blött i kanoten såväl som när du går in i och ut ur kanoten.


Datum

Resan är tillgänglig varje dag mellan maj & oktober.


Pris - 10% ny tur rabatt

2 545 kr per person


Priset inkluderar

Vägbeskrivningar och kartor (2 dagar)

Transfer Läggesta / Lake Visnaren (dag 1)

Kanotuthyrning x 2 dagar
Kanotvagn x 1
Kanottransfer från Gnesta (dag 2)

Stugan 'The Lodge' x 1 natt
Sängkläder, handdukar, morgonrock och tofflor ingår 

Grillmiddag (dag 1)
Frukost (dag 2)
Picknick lunch (dag 2)Galleri