Lyxig Lantlig Cykling
Detaljerad resvägDag 1: Stockholm Stendörren Trosa

På morgonen kör vi dig från Stockholm till Stendörrens naturreservat i Sörmland, som av många anses vara en av de vackraste skärgårdarna i Sverige på grund av sin känsla av lugn och ro i en orörd natur. Här har du några timmer att utforska reservatet och vandra över de många öarna tack vare deras spännande system av hängbroar, eller varför inte tar ett dopp i det uppfriskande Östersjön.

Sedan är det dags att ta fram cyklarna och cykla längs småvägar genom det varierande landskapet med djupa skogar, gröna ängar och glittrande sjöar. Du passerar imponerande Nynäs slott från 1600-talet där du kan ta en paus för lunch och vandra stigen till en utsiktspunkt över sjön. På vägen kan du också stanna vid Sandviks badplats om du vill bada i havet innan du fortsätter din resa vidare till kustbyn Trosa. Trosa besöks av många Stockholmare under sommarmånaderna på grund av sitt unika läge omgivet av både öppet landskap och sin alldeles egen skärgård.

Boende: Trosa Stadshotell & Spa, Trosa
Måltider: 3-rätters middag
Ingår: Spa-entré
Cykling: 28-35 km


Dag 2: Trosa → Långmaren → Nynäs slott Runnviken

Efter en mycket varierad frukost är det dags att hämta din cykel från byns sportbutik. Nu lämnar du Trosas sommarpuls och ger dig ut i Sörmlands landsbygd och upplever svensk natur som bäst: glittrande sjöar, djupa skogar, böljande landskap. Ta dig tid att besöka Långmaren gård, ett bevarat gårdsmuseum i ett vackert landskap. Bara några kilometer bort ligger 1600-talet Nynäs slott där du kan ta en paus för lunch och vandra stigen till en utsiktspunkt över sjön. 

Njut av lugna småvägarna när du slingrar dig mot kvällens destination: Runnviken Pensionat, en dold idyll med ett vackert läge djupt in i landsbygden. Missa inte en kvällspromenad till närliggande Uppsa Kulle, Sörmlands största gravhög och njut av sin magiska stämning.

Boende: Runnviken Pensionat, Tystberga
Måltider: Frukost, picknick lunch, 3-rätters middag, aperitif
Cykling: 45 km 


Dag 3: Runnviken → Torsåker kyrka Sund Nergården 

Efter ännu en utsökt frukost är du redo att börja nästa cykeletapp genom Sörmlands natursköna landskap. Dagens upplägg ger dig gott om tid att vila och bara njuta! Du passerar Tystberga kyrka och Torsåker kyrka, båda med underbar utsikt över Sörmlands landsbygd. Dessutom passerar du badplatsen vid sjön Sille där du kan ta ett dopp innan du cyklar vidare till nästa destination, Sund Nergården - ett hemligt gömställe med fantastiskt läge vid sjön där du garanteras total avkoppling tack vare det mjuka vågskvalpet i bakgrunden och de harmoniska omgivningarna. Dags att unna dig en stunds egentid!.

Boende: Vagnhärad, Sund Nergården Hotell
Måltider: Frukost, picknick lunch, ost & charcuterie, 3-rätters middag, aperitif
Ingår: relaxområdet med pool, badtunna och bastu

Cykling: 40 km 


Dag 4: Sund Nergården → (Tullgarns slott) → Trosa → Stockholm

Du kanske inte vill, men tyvärr är det dags att cykla vidare och fortsätta din cykelresa tillbaka den korta sträckan till Trosa. På vägen kan du avvika och tar grusstigar mitt i landsbygden och besöka kungliga Tullgarns slott från 1700-talet som ligger vid kusten med fantastisk utsikt över Östersjön. Koppla av och njut av din lunch i den vackra parken. Tillbaka till Trosa är det dags att lämna dina cyklar och säga farväl till denna mysiga by. Vi sedan transporterar er tillbaka till Stockholm.

Måltider: Frukost & picknick lunch
Cykling: 14-26 km