Lyxig Lantlig Cykling
Detaljerad resvägDag 1: Stockholm → Trosa → (Tullgarns slott)

Idag tar du direktbussen från Liljeholmen (söder Stockholm) till Trosa (tiden är flexibel). Efter incheckning på Trosa Stadshotell kan du direkt varva ner och njuta av semesterkänslan när du strösar runt de gamla gatorna i den charmiga kustbyn Trosa, med sina färgglada hus och livliga småbåtshamn. Missa inte en promenad längs ån som slingrar sig genom byns hjärta. Middag i kväll serveras på Trosa Stadshotell, en 3-rätters middag med god mat och mysig stämning. 

Om du kommer fram tidigt till Trosa har du möjlighet att cykla till imponerande Tullgarns slott, från 1700-talet som ligger vid kusten med vacker utsikt över Östersjön. Cyklturen tar även förbi utsiktspunkter, stränder och mysig hembygdsgård.

Boende: Trosa Stadshotell & Spa, Trosa
Måltider: 3-rätters middag
Ingår: Spa-entré
Transport: Trosabuss (Liljeholmen, Stockholm till Trosa) 1 timme
Valfri cykling: 28-35 km

* Möjlighet att ordna taxitransfer istället för busstransfer från Stockholm mot extra avgift


Dag 2: Trosa → Långmaren → Nynäs slott Runnviken

Efter en mycket varierad frukost är det dags att hämta din cykel från byns sportbutik. Nu lämnar du Trosas sommarpuls och ger dig ut i Sörmlands landsbygd och upplever svensk natur som bäst: glittrande sjöar, djupa skogar, böljande landskap. Ta dig tid att besöka Långmaren gård, ett bevarat gårdsmuseum i ett vackert landskap. Bara några kilometer bort ligger 1600-talet Nynäs slott där du kan ta en paus för lunch och vandra stigen till en utsiktspunkt över sjön. 

Njut av lugna småvägarna när du slingrar dig mot kvällens destination: Runnviken Pensionat, en dold idyll med ett vackert läge djupt in i landsbygden. Missa inte en kvällspromenad till närliggande Uppsa Kulle, Sörmlands största gravhög och njut av sin magiska stämning.

Boende: Runnviken Pensionat, Tystberga
Måltider: Frukost, picknick lunch, 3-rätters middag, aperitif
Cykling: 45 km 


Dag 3: Runnviken → Torsåker kyrka Sund Nergården 

Efter ännu en utsökt frukost är du redo att börja nästa cykeletapp genom Sörmlands natursköna landskap. Dagens upplägg ger dig gott om tid att vila och bara njuta! Du passerar Tystberga kyrka och Torsåker kyrka, båda med underbar utsikt över Sörmlands landsbygd. Dessutom passerar du badplatsen vid sjön Sille där du kan ta ett dopp innan du cyklar vidare till nästa destination, Sund Nergården - ett hemligt gömställe med fantastiskt läge vid sjön där du garanteras total avkoppling tack vare det mjuka vågskvalpet i bakgrunden och de harmoniska omgivningarna. Dags att unna dig en stunds egentid!.

Boende: Vagnhärad, Sund Nergården Hotell
Måltider: Frukost, picknick lunch, ost & charcuterie, 3-rätters middag, aperitif
Ingår: relaxområdet med pool, badtunna och bastu

Cykling: 40 km 


Dag 4: Sund Nergården → (Tullgarns slott) → Trosa → Stockholm

Du kanske inte vill, men tyvärr är det dags att cykla vidare och fortsätta din cykelresa tillbaka den korta sträckan till Trosa. På vägen kan du avvika och tar grusstigar mitt i landsbygden och besöka kungliga Tullgarns slott från 1700-talet som ligger vid kusten med fantastisk utsikt över Östersjön. Koppla av och njut av din lunch i den vackra parken. Tillbaka till Trosa är det dags att lämna dina cyklar och säga farväl till denna mysiga by och ta Trosabussen tillbaka till Stockholm.

Måltider: Frukost & picknick lunch
Cykling: 14-26 km
Transport: Trosabuss (Trosa till Liljeholmen, Stockholm)*
 

* Möjlighet att ordna taxitransfer istället för busstransfer från Stockholm mot extra avgift