Minibreak Vaxholm


2-dagars cykling och öluffning genom Stockholms mellersta skärgård till öarna omkring idylliska Vaxholm.

En skärgårdsbåttur från Stockholm tar dig till Tynningö med stora skärgårdsvillor och havsutsikt runt alla hörn. Kustvägen passerar den högsta punkten Tynningö Klack samt dolda stränder. Från Tynningö är det bara ett kort ö-hopp över till Rindö där imponerande Oskar-Fredriksborgs fort står stolt och skyddar denna viktiga farled in till Stockholm. Vaxholm är din destination med livliga hamn och pittoreska gränder. Ytterligare ett ö-hopp tar dig över till Ingmarsö med fantastisk naturmiljö vid Östra Lagnö och vidsträckt utsikt från Ljusterö Huvud - kanske skärgårdens bästa?

Njut av en oförglömlig kryssning tillbaka till Stockholm som slingrar sig förbi öar, smala kanaler och idylliska sommarhus vid vattnet.


Resväg

Dag 1: Stockholm* → Tynningö → Rindö → Vaxholm

Skärgårdsbåt från Stockholm till Tynningö
Cykla runt Tynningö förbi Tynningö Klack
Båt från Tynningö till Rindö
Cykling på Rindö förbi Oskar-Fredriksborgs fort och Rindö Redutt
Båt från Rindö till Vaxholm

På morgonen tar du skärgårdsbåten från Stockholm till Tynningö, en ö med pampiga villor längs med kusten. Den vackra kustvägen tar dig runt ön och håller dig så nära kusten som möjligt och passerar stränder och den imponerande utsiktspunkten vid Tynningö Klack. Tillbaka på kustvägen slingrar du dig norr om ön och tar eftermiddagsbåten till nästa ö, Rindö.

Rindö är känt för sina militära anläggningar, inklusive Oskar-Fredriksborg fort och Rindö Redutt, båda strategiskt placerade för att skydda dessa viktiga farleder in till Stockholm. Utforska ön på cykel och njut av en paus och förfriskningar i livliga Rindö hamnen med sina lokala osttillverkare, bryggerier och restaurang vid vattnet.

Ett kort öhopp vidare till den charmiga byn Vaxholm, ofta kallad porten till Stockholms skärgård på grund av sitt läge precis vid kanten av denna vidsträckta skärgård. Njut av stämningen av denna idylliska skärgårdsby med sin livliga hamn, färgglada trävillor och utsikt över den imponerande fästningen, Kastellet.

* Resan kan också börja vid Nacka Strand & Hasseludden i Nacka eller Gåshaga brygga på Lidingö

Boende: Vaxholm
Cykling: 21-26 km
Båttur: Stockholm → Tynningö 1 timme, Tynningö → Rindö 15 min &
 bilfärja Rindö → Waxholm 5 min


Dag 2: Vaxholm → Ljusterö → Stockholm*

Båt från Vaxholm till Ljusterö
Cykla på Ljusterö förbi Östra Lagnö naturreservat, Lagarsvik och Ljusterö Huvud utsiktspunkt
Båt från Ljusterö till Stockholm

På morgonen går du och dina cyklar ombord igen på skärgårdsbåtarna för att fortsätta resan vidare till Ljusterö. Ljusterö är en av skärgårdens största öar och erbjuder mycket att upptäcka. Din resa börjar med kustvägen längs västkusten och passerar den livliga hamnen vid Linanäs och den charmiga fiskebyn Laggarsvik. På vägen gör du den korta omväg till Ljusterö Huvud där du kommer att njutas av en av skärgårdens bästa utsikter över denna fantastiska skärgård.

På eftermiddagen följer du små vägar längs den smala halvön Östra Lagnö som sträcker sig cirka 10 kilometer in i ytterskärgården. Klipporna slätas vanligtvis av inlandsisen från istiden. Det är en magisk plats med underbar utsikt över horisonten.

Efter en tids reflektion på denna vackra plats är det dags att återvända till bryggan och hoppa på båten som tar dig vidare till Svartsö där du kan ytterligare njuta av skärgården med besök till en klassisk skärgårdsbistro för middag innan du hoppar på sista båten, luta dig tillbaka och njuta av båtresan som passerar ö efter ö tills du når livliga Stockholm.

* Resan kan också sluta vid Nacka Strand & Hasseludden i Nacka eller Gåshaga brygga på Lidingö

Måltider: Frukost
Cykling: Flexibel/rekommenderad. 25-51 km
Båttur: Vaxholm → Ljusterö 1 timme & Ljusterö → Svartsö 
→ Stockholm, 2 tim 40 min


Boende i Vaxholm

VAXHOLM
Waxholms Hotell
Waxholms Hotell är ett boutiquehotell som ligger alldeles intill hamnen i Vaxholm - hjärtat av Stockholms skärgård. Det njuter av ett mycket bekvämt läge, ett stenkast från skärgårdsbåtarna, och har vacker utsikt över vattnet mot Vaxholms fästning.

Standardpriset gäller rum som vetter mot innergården eller på tredje våningen
Fråga efter priser och tillgänglighet för superiorrum


Nivå

Den första cykeldagen är en lugn cykeltur runt Tynningö- och Rindööarna med drygt 20 km i kuperad terräng på en blandning av grusväg och asfalt. Den andra dagen på Ljusterö är en längre cykeldag med upp till 51 km på grusväg, små vägar samt huvudvägen Ljusterövägen genom ön (ca 6 km).

Obs att du inte har hela dagen att slutföra cykelsträckorna. På dag 1 lämnar du skärgårdsbåten vid Tynningö ca. kl. 11.00. På dag 2 har du mellan 5 & 6 timmar för att göra cykling - avståndet är mellan 25 & 51 km. Cykelvägen är enkel med svagt kuperad terräng.


Datum

Tidtabellerna för 2024 att bekräftas men förväntas vara enligt nedan:

Vår: 17 maj - 14 juni
Denna resa är tillgänglig fredagar

Sommar: 24 juni - 16 augusti
Denna resa är tillgänglig varje dag utom lördagar

Höst: 24 augusti - 14 september
Denna resa är tillgänglig endast på lördagar


Pris 2024

1 985 kr per person 
2 830 kr per person (lördagar, med 3-rätters middag)

Kom ihåg att ni kan även köpa enbart våra detaljerade vägbeskrivningar, kartor & GPX-filer för 200 kr (2 dagar)


Vad som ingår

Detaljerade vägbeskrivningar och kartor & GPX-fil (2 dagar)
Skärgårdsbåt Stockholm / Tynningö / Rindö (dag 1)
Waxholm Hotell x 1 natt
3-rätters middag (endast lördagar)
Frukost x 1
Skärgårdsbåt Vaxholm / Ljusterö / Svartsö / Stockholm (dag 2)


Extra tillval

Cykeluthyrning
Mountainbikes och hybridcyklar är lämpliga för denna resa - se vår cykeluthyrning för priser
20% rabatt på alla våra cyklar om de hyrs för våra turer


Galleri